返回列表 發帖
W220 Parts 貴但值,Elgrand 仲貴 .....
如非坐7個位必要,試玩大蛇先....好多收車一聽見Elgrand 不如推去填海算

另Alphard 確實是一個靠好的選擇,W220 vs Alphard ... 我會要Alphard。

W220 Parts 貴但值,Elgrand 仲貴 .....
如非坐7個位必要,試玩大蛇先....好多收車一聽見Elgrand 不 ...
mark1803 發表於 9-9-2011 14:49

吓!我都好like Elgrand喔,有D咩禁貴啊
氉轚郕畾衋麤鷰

Alphard... I must choose Vellfire... 3.5

Vellfire 我都好鍾意架...but 太貴 >.<
Elgrand & Alphard (Both 上代)  我喜歡 Elgrand多D (大方德體D嘛)

老實講 5人的話 我一定係選W220 (別無他選)
But..... Mark哥.....
如7人車的話 Elgrand真的咁不值......?????

補充!!!
請恕小妹
我真的未選好要5人or7人 還在15、16中
只係希望有多D人俾多D意見我去參考參考
請見諒! 見諒!!

再補充

我15、16是因為
W220 -- 我想買係3200cc 但只有 02or03year 或之前 我驚會好很多小毛病 如我之前的 00year W208
Elgrand -- 我係覺得咁多款7人車當中 最靚仔的一部 (Under $200K Butget) 亦可以買到 05or06year
但可能已經中了"Benz"毒 始終唔敢去馬
所以仍然15、16中......

我覺得如果你經常性只坐4個人而偶爾坐5個人,W220係OK既。但如果你係經常性坐5個,咁我覺得你揾7人車好過,雖然W220內籠比較寬躺,但坐到5個人始終會覺得有壓迫感。至於Elgrand或Alphard兩款車都差不多,個人會比較喜歡Alphard。。。但注意現時市場上D7人車有好多都有大陸底,要好小心選擇,選錯就整到你傻。。。

零件要返大昌買,你話中唔貴
仲有呢款車好多濕濕星星的Parts,仲貴過一件大Parts....經常姐仔大過主人婆...

你成副C32 都抬得梗唔care... 而且都幾大食。

吓!我都好like Elgrand喔,有D咩禁貴啊
Pan 發表於 9-9-2011 17:10

一部Vellfire 誠惠63萬...
Or Full gear Alphard.... 68萬3千...任君選擇

Alphard... I must choose Vellfire... 3.5
Colman 發表於 9-9-2011 17:14

補充!!!
請恕小妹
我真的未選好要5人or7人 還在15、16中
只係希望有多D人俾多D意見我去參考參考
請見諒! 見 ...
kakit_cass 發表於 9-9-2011 17:31

咪買晒兩部羅,又唔係好貴
氉轚郕畾衋麤鷰