返回列表 發帖
Okay. 下次我早d 吹雞.
    咁不如 6 月嚟多次鳳凰觀日2 吖 (上次睇唔到日出條氣未係好順)  
     ...
marsman 發表於 1-6-2013 16:51

Support!

Okay. 下次我早d 吹雞.
    咁不如 6 月嚟多次鳳凰觀日2 吖 (上次睇唔到日出條氣未係好順)  
     ...
marsman 發表於 1-6-2013 16:51

also support!! hope I can join this time

6月1-2 順利行完港島徑
不過原來好甘吓, 而家對腳仲酸痛中
途中分別遇到 蛇、野豬、大毛蟲、蜘蛛腳蜈蚣(係形容, 唔係學名)、螢火蟲、兩眼(or屎眼)發光蟲及蟾蜍等不同物種, 極具生態考察意義

20:00 山頂廣場出發

05:30 到達大浪灣

05:40 日出睇唔到日, 但有彩霞

蛇、野豬、蜘蛛腳蜈係影唔到嘅

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?做member

火星人幾時再戰鳳凰山呀?

幾日冇睇原來火星人巳經行一轉, 連你都話甘...好彩冇去,否則飛行服務隊都似.....

幾日冇睇原來火星人巳經行一轉, 連你都話甘...好彩冇去,否則飛行服務隊都似..... ...
tree 發表於 4-6-2013 14:11

我地行得急啫, 想 10 個鐘行晒 50km, 結果 9 1/2 鐘行咗 4x km (要抄小路至趕得切去終點睇日出, 所以唔足 50k)
    不過真係幾甘, 今日對腳都仲酸酸地

平均6-7k 時速....平路都ok, 但上山就...

平均6-7k 時速....平路都ok, 但上山就...
tree 發表於 4-6-2013 17:20

上山會死架.... QAQ~~ 平路正常行都係3 - 5k... 不過以前細個中二 - 中三個陣操過一個鐘行8k... 基本上同跑無分別

學樹哥話... 晨早 / 夜山, 唔係我會熱死, 我呢啲肥仔唔耐熱... LOL~~~~

btw, 都要睇我考完試未先決定去唔 ...
boscoschan 發表於 1-6-2013 11:18

幾時考完試?

回復 29# marsman

20號...