返回列表 發帖

W204 C200改4出一問

如果把C200尾喉改為C63走4出會否影響馬力??架車會唔會冇咁好力??只是在左邊喉燒焊搭多條過去右邊,會否影響??

用C63果套一定會影響頭段。我現時係單鼓分兩面4出(一邊孖咀入鼓直出另一條由鼓後回壓到另一面孖咀出)

用C63果套一定會影響頭段。我現時係單鼓分兩面4出(一邊孖咀入鼓直出另一條由鼓後回壓到另一面孖咀出) ...
C32-Samiel 發表於 9-4-2014 17:44

你意思係咪即係差唔多係出口果到焊多條喉過去右邊??

回復 3# roysing

我條喉係係鼓內分兩邊,一條直出一條做回壓走去鼓後出駁過另一邊。

回復  roysing

我條喉係係鼓內分兩邊,一條直出一條做回壓走去鼓後出駁過另一邊。 ...
C32-Samiel 發表於 9-4-2014 23:07

咁如果整呢種會否影響??

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?做member

回復 5# roysing

不會, 鼓之後接駁, 基本上係一個尾咀. 我都想換4出方尾咀

~ 07 C200 w204 ~

回復  roysing

不會, 鼓之後接駁, 基本上係一個尾咀. 我都想換4出方尾咀

...
frankie_t 發表於 10-4-2014 21:39

我都係想換方咀 好型

204用方咀靚D,我架203都係用反圓咀靚

師兄你裝了四出咀未?我今天裝了,但我覺得好嘈下,卜卜聲,上斜仲犀利,一比油,好似坐緊山舨咁,開窗聽,司機位尾後座是好響的卜卜聲,聽到暈,是否四出關係呢?

師兄, 可否放幾張相上來看看?

師兄你裝了四出咀未?我今天裝了,但我覺得好嘈下,卜卜聲,上斜仲犀利,一比油,好似坐緊山舨咁,開窗聽, ...
Alexhi2013 發表於 7-12-2015 23:03